DESERT RACOROS PENTRU ZILE TORIDE

0
1318

 

 

DESERT RACOROS PENTRU ZILE TORIDE

Nu o sa treaca sezonul fara sa va dau reteta mea favorita pe care o mananc in fiecare vara ( iarna nu are acelasi farmec si gust), inghetata de pepene galben. Se prepara foarte usor si nu aveti nevoie de multe ingrediente. Cel mai important este sa alegeti un pepene galben dulce si aromat. Asta inseamna ca obligatoriu trebuie sa miroasa puternic atunci cand il cumparati iar daca nu are miros, nu-l luati.
Textura si culoarea sunt un indicii bune al gradului de coacere. Cu cat coaja este mai galbena sau crem si striatiile de pe coaja mai pronuntate, cu atat pepenele este mai copt.
Daca suprafata este neteda si coaja verzuie, e posibil ca pepenele a fost cules inainte sa fie destul de copt.
De asemenea, locul unde a fost coada pepenelui galben spune multe despre cat de copt este fructul. “Buricul pepenelui”, cum se mai numeste popular, trebuie sa fie neted, semn ca pepenele s-a desprins singur de codita in momentul cand s-a copt.
Pepenii galbeni cu un “buric” moale si umed sunt de evitat, deoarece acestea sunt semne ca pepenele este alterat.
Eu prepar aceasta reteta cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings cu care puteti pregati si sucuri sau smoothie-uri din legume, fructe, radacinoase, iarba de grau.
INGREDIENTE
300 g pepene galben
1 lingura cu varf de mascarpone
1 lingura sirop de artar
un varf de lingurita de scortisoara
Se monteaza sita pentru inghetata apoi se introduc pe rand bucatile de pepene. Se pune totul intr-un bol sau borcan cu gura larga si se adauga restul ingredientelor, se amesteca si se baga la congelator aproximativ 40 minute. Si gata inghetata! 🙂
Detalii despre Kuvings AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here