MIC DEJUN CU FIBRE PENTRU O DIGESTIE SANATOASA

0
5543

Se spune ca aparatul digestiv este un fel de al doilea creier al organismului. Multă vreme neglijat, sistemul digestiv îşi face azi o reintrare spectaculoasă în lumea cercetării medicale. Se pare ca microorganismele din intestin isi pun amprenta pe intreaga functionare a organismului uman, iar boala si sanatatea depind intr-o masura covarsitoare de sistemul digestiv.
Pe langa mesele regulate, alimentatia echilibrata, hidratarea corecta si controlul stresului este important sa mancam 30-35 grame de fibre, solubile si insolubile pe zi. Mai precis legume, fructe, leguminoase, cereale integrale, seminte. Nu va temeti ca va ingrasati, fibrele nu au calorii, dar nici substante nutritive. Ele sunt de ajutor atunci cand vreti sa slabiti. Actioneaza ca un fel de burete care absoarbe apa, te ajuta sa te simti satul si sa nu fii constipat la propriu…si la figurat :).
Atentie insa, prea multe fibre insolubile (se gasesc in cereale integrale, tijele, frunzele, radacinile plantelor) sunt agresive pentru intestinele sensibile ale copiilor si grabesc digestia astfel incat calciul si fierul nu au suficient timp sa se absoarba.
Iata o reteta simpla de mic dejun bogat in fibre, satios, energizant si usor de preparat. Eu il prepar cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings  care, pe langa ca stoarce frunze, radacinoase si iarba de grau, poate fi folosit cu succes pentru a face lapte de migdale.
INGREDIENTE PT MIC DEJUN BOGAT IN FIBRE
• 300 ml lapte de migdale
• 2 linguri fulgi de ovaz
• 1 lingura seminte de chia
• 10 prune uscate taiate marunt
• scortisoara dupa gust
• 1 lingurita de ciocolata rasa cu 80 % cacao- contine fibre 🙂 !!!
Laptele de migdale se gaseste in magazine, dar cel mai sigur e sa-l faceti acasa.
Pentru 300 ml lapte de migdale folosesc 80-100 g migdale, 400 ml apa plata si storcatorul prin presare la rece Kuvingsul echipat cu sita pentru suc. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender.

Dupa ce e gata laptele, puneti-l intr-un bol, adaugati fulgii de ovaz, semintele de chia, prunele taiate cubulete, scortisoara si ciocolata neagra. Asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, de budinca si apoi mancati-l cu placere. 
Am o veste buna pentru voi, acum puteti achizitiona storcatorul prin presare la rece Kuvingsul cu o reducere de 320 lei. Mai multe detalii aicicb_001-2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here