PRAJITURA DE TOAMNA LA CROCK POT

0
3499

V-am mai spus si in alte ocazii ca in weekend am “dezlegare” la dulciuri iar de cand am slow cookerul electric Crock Pot imi este foarte usor sa fac dulciuri in casa care in mod sigur sunt mai sanatoase decat cele din comert.  Va spun pe scurt de ce imi place  acest slow cooker Crock-Pot si trec apoi la prajitura 🙂

  1. Manacarea e mai sanatoasa si mai gustoasa fata de cea gatita la aragaz/cuptor: carnea mai frageda iar legumele isi pastreaza textura.
  2. Castigi timp pentru tine .Nu trebuie sa o supraveghezi, amesteci, verifici etc Eu plec de acasa si o las in priza!!!!
  3. E foarte simplu de folosit.
  4. Oala este din ceramica termica, este detasabila, o poti folosi si in cuptor si se spala foarte usor
  5. Arata foarte bine si nu degaja miros puternic
  6. Consumul de electricitate nu este mare

Iata si reteta:

Mod de gatire : Low

Timp de gatire: 1h.30min

Timp de pregatire: 20 min

 

Ingrediente:

  • 150 g gutui
  • 190 g dovleac
  • 120 g mere
  • 10 g unt
  • 2 linguri caju
  • 2 lg stafide
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat

 

Mod de preparare:

  • Curata de coaja gutuile, dovleacul si merele, apoi da-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Pune untul in vasul crock pot-ului si pune-l pe foc sa se topeasca. Adauga fructele date pe razatoare si lasa-le sa se inmoaie 5 minute. Adauga stafidele si nucile caju. Ia vasul de pe foc si lasa-l deoparte.
  • Amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, un praf de sare, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.
  • Amesteca separat ouale cu zaharul, vanilia, coaja de portocala si laptele.
  • Pune ingredientele uscate peste cele lichide si omogenizeaza cu un tel pana obtii un aluat omogen, ca de clatite.
  • Toarna aluatul peste fructele din crockpot, pune vasul in aparat si seteaza pe modul LOW, pentru 1 ora si jumatate.
  • Imbraca capacul cu un prosop curat de bucatarie si pune-l deasupra. Astfel, aburii formati in timpul coacerii nu se vor scurge in prajitura.
  • Cand este gata, rastoarna prajitura pe un platou, las-o la racit si apoi decoreaz-o dupa plac.

DETALII DESPRE CROCK POT SI CUM IL PUTETI ACHIZITIONA AICI

Un weekend cu satisfactii!crock_pot_003

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here