3 REMEDII SIMPLE CONTRA OBOSELII

0
10684

Potrivit statisticilor medicale, jumătate din români se plang de senzatii de slăbiciune si  oboseala in special in aceasta perioada.
Eu insami simt mai acut aceasta stare la trecerea dintre anotimpuri sau atunci cand sunt diferente mari de temperatura de la o zi/saptamana la alta. Oboseala e un simptom firesc in aceasta perioada iar vestea buna e ca poate fi diminuata sau chiar inlaturata prin cateva metode simple:
1. SEDENTARISMUL OBOSESTE!
Oricat de ciudat ar parea, activitatea fizica este esentiala in lupta impotriva oboselii. In majoritatea cazurilor, odihna nu este solutia optima, pentru ca starea de oboseala este adesea rezultatul unei conditii fizice proaste. O circulatie deficitara scade capacitatea de eliminare a toxinelor din corp. Oamenii care fac exercitii fizice in mod regulat au nevoie de mai putin oxigen, pentru a executa acelasi volum de lucru, decat cei care duc o viata sedentara.
Incercati sa faceti orice forma de miscare in aer liber, alergati, jucati fotbal, pedalati, mergeti cu rolele sau pur si simplu plimbati-va in ritm alert.
2. MANCATUL IN EXCES OBOSESTE!
Supraalimentarea poate induce si ea starea de oboseala! Trebuie sa mancam suficient cat sa ne potolim foamea si sa ne acoperim necesarul energetic. Metabolizarea cantitatii suplimentare de alimente este un prejudiciu adus rezervelor de energie ale organismului. In multe cazuri oboseala este provocata si de o dieta inadecvata. Nivelul glicemiei este si el important. Un nivel ridicat dar si un nivel scazut al glicemiei duc intotdeauna la stari de oboseala
Diminuati sau eliminati alimentele procesate, colorantii artificiali, zaharul si grasimile hidrogenate.
3. SANATATE LA PAHAR!
Este recomandat sa  va hidratati in primul rand cu apa si sa consumati zilnic legume, frunze, fructe proaspete si alimente bogate in acizi grasi esentiali. Un exemplu concret de bautura care va poate furniza energie impreuna cu vitamine si minerale este sucul „Vitamine Boost” , o combinatie de radacinoase si fructe cu multiple beneficii pentru organism, printre care si eliminarea senzatiei de oboseala. Eu il pregatesc cu ajutorul presei la rece Kuvings care imi pastreaza intacte vitaminele si mineralele din ingrediente si stoarce fara probleme radacinoasele, frunzele si chiar iarba de grau.
Combinatia de sfecla , morcov, lamaie si ghimbir are efect tonic asupra organismului, stimuleaza sistemul imunitar, combate anemia, purifica sangele, ajuta la tratarea problemelor digestive.
Eu il beau zilnic in perioadele cand ma simt obosita pe post de gustare, intre mese.
INGREDIENTE
200 g morcovi
150 g sfecla rosie
50 g lamaie
O bucatica de 3-4 cm de ghimbir
Montati sita pentru suc, spalati ingredientele, curatati-le si introduceti-le pe rand in aparat. Sucul obtinut se bea imediat dupa preparare pentru a beneficia de toate calitatile lui nutritive.
Si pentru a imbina elementele pe care le promovez, miscare si alimentatie sanatoasa,  va recomand pachetul: presa la rece Kuvings cu reducerea de 550 ron si cartea + dvs meu 3S oferite GRATUIT. Detalii despre oferta AICI DSC_5888

O zi fara oboseala!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here