CUM SARI COARDA CA SA SLABESTI

11
129657

Saritul corzii este unul dintre cele mai eficiente antrenamente de tip cardio daca stii cum sa-l faci. Sunt implicati in miscare toti muschii corpului iar arderile sunt mai intense cateva ore bune dupa ce ai terminat antrenamentul.

Eu combin mai multe stiluri de a sari, gasiti cateva dintre ele in video-ul atasat, pe care l-am filmat intr-o vacanta. Apropos, coarda este accesoriul care nu trebuie sa-ti lipseasca din bagaj atunci cand calatoresti. Nu vei fi tentat sa renunti la antrenamente pe motiv ca nu ai avut acces la o sala de fitness  sau era prea frig/cald afara :). Eu am sarit coarda in multe camere de hotel si inca sunt primita acolo :).

Iata cateva elemente importante de care eu tin cont atunci cand ma antrenez cu ajutorul corzii:

 1. Folosesc o coarda cu greutati ( manerele au aprox. 200 g fiecare)
 2. Fac un antrenament cu coarda o data pe saptamana sau maximum la 2 saptamani
 3. Nu repet un antrenament decat dupa 1 luna
 4. Folosesc urmatoarele combinatii: 1 minut sarituri/30 sec pauza – 10 serii SAU 3 minute sarituri/1 min pauza -4,5 serii SAU  20 sec sarituri ( cu genunchii inspre piept, cat mai sus, ritm alert)/10 sec pauza- 8 serii

 

 

11 COMENTARI

 1. Foarte util articolul!
  Coarda de sarit este un articol sportiv extraordinar pentru ca exercitiile de sarit sunt foarte solicitante si aduc rezultate rapide. Pe langa exercitiile de tip cardio (ideale pentru slabit), cu coarda de sarit iti poti dezvolta muschii picioarelor, ai feselor si iti poti mari rezistenta la efort pentru ca saritul presupune suportarea greutatii proprii, intr-un ritm alert.

  Cred ca coarda cu greutati este ideala pentru avansati sau pentru cei care au o forma fizica foarte buna. Este prima oara cand aud despre repetarea antrenamentelor (decat dupa 1 luna). Ajuta la ceva?

   • Acesta este un Exercițiu cardio iar Exercițiile cardio te ajuta in stabilirea tonusului, îmbunătățirea circulației și eliminarea grăsimii, nu creste masa musculară. Pentru mărirea oricărui mușchi inclusiv fundul, ai nevoie de exerciții cu greutăți și dieta cu multă proteina.

 2. Doamne cu cîtà usurintzà sari coarda !!! Asa sàream si eu la 10 ani, dar la 48 ani, nu stiu dacà mai pot ajunge la asa o performantzà .Oricum Felicitàri si TU demonstrezi tuturor cà se poate !!!

 3. Buna Carmen!
  De ce spui ca repeti o data pe saptamana sau maxim la doua saptamani antrenamentul cu saritul coardei?
  Nu este in regula mai des?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here