SUC PENTRU FUMATORI (ACTIVI SI PASIVI)

1
9824

Zilele trecute eram la coada la un supermarket iar o doamna haioasa mi-a zis: „ Carmen, daca nu faci si un suc pentru noi fumatorii, nu te mai iubesc! Ca ne-au lovit astia cu legea lor antifumat si cred ca ma las…”
Pai cum sa rezist eu la o asemenea declaratie 🙂 ! M-am intors in magazin si am cumparat tot ce aveam nevoie pentru provocare, adica alimente care sa neutralizeze efectele nicotinei in organism.

O sa pregatesc cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings  un suc pentru fumatorii activi sau pasivi. E important sa alegeti un aparat care sa pastreze intacte toate vitaminele si mineralele din fructe iar presa la rece Kuvings face cu brio acest lucru, spre deosebire de alte storcatoare.
Consumul de fructe si legume sau sucurile presate la rece te pot ajuta sa te lasi de fumat iar organismul sa elimine mai repede nicotina. Este bine de stiut ca persoanele care consuma multe fructe si legume sunt mai putin dependente de nicotina. Sucul pe care l-am pregatit, imediat ce am ajuns acasa, contine fructe bogate in vitamina C: kiwi, gutui, portocale deoarece aceasta vitamina este consumata in cantitate mare in prezenta nicotinei (indiferent daca fumatul este activ sau pasiv) si de aceea persoanele expuse au nevoie de un aport suplimentar. Am adaugat si ceai verde pentru ca acesta contine, printre altele, 2 substante flavonoide care blocheaza efectul nociv al nicotinei asupra celulelor.
INGREDIENTE
150 ml CEAI VERDE (frunze) lasat la infuzat 5 minute si racit la temperatura camerei . Se prepara din 150 ml apa si 1 lingurita de frunze.
3 kiwi ( aprox . 200g)
1 gutuie ( aprox 350 g)_20160130_103006
1 portocala ( aprox 100g)
10 fire de coriandru verde
Am echipat aparatul cu sita pentru sucuri, am spalat si curatat fructele si le-am introdus pe rand in aparat. Apoi am adaugat in pahar ceaiul verde la temperatura camerei si am amestecat. Sucul se bea imediat dupa preparare, zilnic timp de 2 luni.
Detalii despre Kuvings AICI
O zi frumoasa fara…fumuri 😉

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here