4 REGULI SANATOASE PENTRU CINA SI O RETETA

2
15615

Exista cateva tipare comportamentale bine conturate ale oamenilor care au probleme cu kilogramele in plus desi, aparent, nu mananca mult. Unul dintre ele este reprezentat de cei care nu consuma aproape nimic toata ziua, eventual beau cafea si fumeaza iar seara mananca mult si consistent. M-am gandit sa va las mai jos cateva reguli simple care sa va ajute sa faceti alegeri sanatoase la masa de seara:

  1. Cina trebuie sa contina alimente usor digerabile iar cantitatea sa fie mai mica decat pranzul si micul dejun cu 30-50%. Nu va ridicati de la masa cu senzatia de “stomac plin”.
  2. Masa de seara trebuie sa contina putini sau deloc carbohidrati gen : paste, paine, orez, mamaliga, fasole boabe, mazare, naut, linte, fructe, dulciuri
  3. Momentul in care luati masa de seara este la fel de important. Ideal ar fi ca acesta sa fie cu aproximativ 3 ore inainte de culcare!
  4. Obligatoriu dupa masa de seara, spalati-va obligatoriu pe dinti! Va taie pofta de a mai ciuguli diverse si va protejeaza de aparitia cariilor. Stomatologii spun chiar ca spalatul pe dinti seara este mai important decat cel din timpul zilei deoarece bacteriile devin mai active atunci cand nivelul salivei, principalul protector al cavitatii bucale, devine scazut , asa cum se intampla pe parcursul noptii. Eu folosesc de cand a fost lansata pe piata noua pasta de dinti COLGATE TOTAL pentru ca are o formula care promoveaza sanatatea intregii guri. Contine zinc si arginina si protejeaza atat dintii cat si limba, gingiile si interiorul obrajilor timp de 12 ore. Imi place mult si gustul imbogatit cu menta care imi lasa o senzatie intensa de curatenie si prospetime.

V-am promis in titlu si o reteta sanatoasa pentru masa de  seara. Supa de rosii cu zdrente de ou si seminte de canepa e o combinatie gustoasa, usor digerabila si simplu de preparat.

INGREDIENTE PENTRU 2 PORTII

-1,5 l apa

-un morcov

-un pastarnac

-o telina

-o ceapa

-o gulie

-un ardei gras

-un dovlecel

-jumatate de kilogram de rosii decojite (adaugate dupa ce se fierb celelalte           legume)

-2 oua ( se bat si se pun la final dupa ce stingi focul)

condimente dupa gust

-2-3 lingurite seminte de canepa

Se pun la fiert legumele curatate si taiate mai putin rosiile care se fierb separat si se decojesc. Rosiile decojite se adauga in oala atunci cand celelalte legume sunt aproape fierte. Se mai lasa 2-3 minute , se stinge focul si se pun ouale batute peste. Se condimenteaza dupa gust. Semintele de canepa se adauga in farfurie inainte de servire.

 

Pofta buna!

2 COMENTARI

  1. Intrebare: pot posta pentru Mircea citeva completari, titluri de carti si linkuri, la subiectul pe care l-a abordat Duminica, 9.6.19? Daca nu se poate, imi cer scuze pentru deranj si va rog sa stergeti aceasta postare! Multumesc!
    PS Nu am nici un cont pe asa numita “social media”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here