Alimente care ne dau dureri de cap

0
3807

Peste 70 % dintre adulti sufera de dureri de cap . Cele mai multe dintre acestea  trec usor fiind cauzate de simple raceli sau incordarea psihica. Daca cefaleea apare frecvent ea poate fi semnul unor afectiuni mult mai grave iar in acest caz consultatia medicala nu trebuie amanata. Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont este faptul ca unele alimente consumate in cantitati mari pot provoca dureri de cap. Iata care sunt acestea:.

Alcoolul este unul dintre  cei mai puternici declansatori ai durerilor de cap. Atunci cand consumi alcool, circulatia sangelui catre creier este mai intensa. Vinul rosu da cel mai frecvent dureri de cap din cauza unor substante pe care le  contine, anume taninul  si sulfitii . La fel se intampla si cu vinul alb dulce , sampania si berea. Alcoolul consumat excesiv duce la cresterea nivelului de tiramina ce poate si ea declansa migrene. Tiramina mai poate sa fie prezenta in masline,  fructe uscate, carnea procesata (mezeluri, carnati, hotdog) sau in branzeturile cu mucegai.

Bananele sau citricele contin atat tiramina cat si histamina substante care  pot  declansa cefalee.

Clasicii covrigi sau aluatul din uzuala pizza pot sa contina cumarina, o substanta acuzata si ea ca ar putea provoca dureri de cap.

Daca suferiti frecvent de migrene  ar fi bine sa va uitati cu atentie pe eticheta produselor pe care le consumati constant si sa le excludeti pe cele care contin monoglutamat de sodiu sau , mai simplu, E 621.  Acest aditiv, care se gaseste intr-o varietate mare de produse ,este neurotoxic şi nu trebuie consumat de femei însărcinate, bătrâni, cardiaci sau  hipoglicemici.  E 621 se gaseste in sosul de soia, carnati, salam, supe instant, legume in conserva, bulion, aromele de pui, mancarurile preparate in restaurantele chinezesti, japoneze sau thailandeze

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here