Ce risti daca tii diete drastice?

0
10608

Studiile arata ca romanii se ingrasa intre 3 si 5 kilograme in perioada sarbatorilor sau in concediu iar dupa, intra in febra curelor de slabire. Cele mai tentante dar si periculoase in acelasi timp sunt dietele drastice care iti promit rezultate miraculoase intr-o perioada foarte scurta de timp. Titluri precum “slabesti 10 kg intr-o saptamana fara niciun efort” apartin mai degraba literaturii SF si n-ar trebui sa va entuziasmeze. Iata cateva dintre riscurile curelor de slabire drastice:

1 INCETINIREA METABOLISMULUI

Unul dintre motivele esecului atunci cand va doriti sa slabiti este nerabdarea.  Joaca de-a dieta sau alternarea perioadelor de restrictie maxima cu cele de excese alimentare favorizeaza ingrasarea si iti da metabolismul peste cap. Organismul isi va diminua semnificativ cheltuielile energetice si se poate ajunge la situatii extreme in care doar 500 de calorii sa-i fie sufieciente iar orice depasire a acestui prag sa insemne acumulare de kilograme.

 

2. PIERDEREA MASEI MUSCULARE SI SCHIMBAREA COMPOZITIEI CORPORALE

 

3. DEZECHILIBRE HORMONALE SI DEREGLARI MENSTRUALE pot fi efecte ale unei diete dezechilibrate si insuficiente cantitativ.

 

4. DEFICIT DE VITAMINE SI MINERALE SI IMBATRANIREA PREMATURA A PIELII   . Dietele restrictive, hipocalorice, duc la un deficit de vitamine si minerale, precum si la afectarea retelelor de colagen subcutanate. Asta inseamna ca pielea incepe sa capete un aspect imbatranit, lipsit de elasticitate iar ridurile se accentueaza.

 

Alte dezavantaje ale curelor de slabire drastice sunt aparitia sau accentuarea  celulitei, riscul aparitiei unor afectiuni renale, intestinale sau ale vezicii biliare.  CURELE DE SLABIRE NU AU TERMEN DE GARANTIE SI NU POT FI UN MOD DE VIATA !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here