Cum sa avem un ficat sanatos

2
8152

Ficatul este cel mai mare organ din corpul nostru, iar spre deosebire de alte organe are capacitatea uimitoare de a se regenera. Cu numai 20% din tesutul hepatic se poate asigura functionarea intregului organism. Cu toate acestea ficatul nostru este sensibil la alimentatia gresita, schimbari climatice sau starile de agitatie mentala. Cum il puteti proteja?

Romania se situeaza pe locurile fruntase in Europa privind incidenta afectiunilor hepatice, cu peste 6% din populatia activa .

Inainte de a consuma orice aliment sau medicament, ganditi-va ca toate acestea trec prin ficat, organ care este capabil sa determine care dintre substantele ingerate sunt cu adevarat necesare pentru organism. De aceea, este esential sa il protejam, luand cateva masuri simple de igiena alimentara si nutritie.

Evitati alimentele consevate altfel decat prin congelare si incercati sa consumati cat mai multe produse proaspete. Reduceti sau excludeti bauturile carbogazoaze, prajelile , afumaturile si grasimile de origine animala.

Alcoolul sub orice forma trebuie eliminat din alimentatie daca suferiti de o boala hepatica. Este o substanta toxica , metabolizata exclusiv in ficat , care accelereaza distrugerea celulelor hepatice fragilizate deja de boala.

Pe langa o alimentatie sanatoasa, regimul de viata al persoanelor cu afectiuni hepatice trebuie sa cuprinda obligatoriu 6-7 ore de somn, evitarea stresului si a efortului fizic foarte intens.

2 COMENTARI

  1. Carmen am rugămintea să aflu de un supliment alimentar pe bază de colagen și vitamine despre care vorbeai într-o emisiune tv .Cum se numește produsul ,de unde poate fi procurat? Mulțumesc….!

  2. Cum se cheamă suplimentul alimentar pe bază de colagen și vitamine ? De unde se poate procura? Într-o emisiune tv ai vorbit despre…..Mulțumesc o zi plăcută î-ți doresc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here