KINETIC SPORT & MEDICINE – CEA MAI MODERNA CLINICA DE RECUPERARE SPORTIVA SI MEDICALA

7
8826

Asa cum v-am aratat intr-un live pe pagina mea de fb., saptamana trecuta am participat la inaugurarea Kinetic Sport & Medicine. Va marturisesc ca am fost placut surprinsa de anvergura proiectului si de standardele inalte de performanta pe care le-au lansat. Vorba lui Horia Tecau in discursul pe care l-a tinut la eveniment: ” Daca la alte capitole Romania nu sta deloc bine, acum, la capitolul recuperare sportiva si medicala, suntem in categoria elitelor”.

Va dau cateva date ca sa intelegeti mai bine dimensiunea proiectului despre care puteti afla mai multe pe site-ul clinicii www.kineticsm.ro. Kinetic Sport & Medicine se intinde pe un spatiu de 1300 mp, are 35 de cabinete individuale de tratament, aparatura moderna unica in Romania si 2 concepte noi.

Primul, Spine Center, pentru recuperarea coloanei vertebrale si al doilea, extrem de important, Kinetic Kids, destinat recuperarii copiilor intre 0 si 18 ani, cu diverse afectiuni, de la cele ortopedice pana la cele neurologice sau neuromusculare. Zona destinata copiilor are un spatiu generos, de 150 mp, si este amenajata intr-un mod foarte atractiv si prietenos.

Am intalnit la evenimentul de lansare foarte multi sportivi de performanta, in activitate sau retrasi, care au beneficiat cu succes de tratamentele clinicii Kinetic Sport & Medicine printre care: Horia Tecau, Simona Halep, Cosmin Contra, Irina Begu.

Modelul de lucru progresiv care presupune o evaluare amanuntita inaintea oricarui program de recuperare sau preventie este o caracteristica a clinicilor Kinetic Sport & Medicine. Mi-a placut partea de analiza biomecanica a piciorului unde poti depista o serie de probleme gen piciorul plat, rigiditate talo- calocaneana, supinatie care pot provoca afectiuni mai grave. Daca intentionezi sa te apuci de alergare sau de un program de sport sau daca esti alergator sau pur si simplu vrei sa previi potentiale probleme, cred ca e foarte util sa-ti faci o analiza de biomecanica a piciorului. De ce? Noi calcam preponderent pe suprafete dure iar in timp, piciorul se deformeaza, articulatiile aluneca dinspre interior spre exterior si astfel apar tot felul de dezechilibre in organism care in timp pot duce la probleme ale soldurilor, genunchilor sau la spate. Prin analiza care se numeste PosturoScan, terapeutii stabilesc ce dereglari exista la nivelul piciorului tau si care sunt tratamentele utile, cu ajutorul talonetelor (sustinatori plantari). Ce m-a impresionat la Kinetic este faptul ca aceste talonete sunt realizate pe loc, chiar acolo in cabinet, cu ajutorul unei aparaturi performante. Daca va hotarati sa le faceti o vizita, o sa aflati mult mai multe de la echipa de terapeuti profesionisti coordonata de Gelu Cosma, fondatorul Kinetic Sport & Medicine. In prezent, clinica a devenit parte a retelei Regina Maria care promite proiecte noi si ambitioase in domeniul recuperarii medicale si sportive in 2019!

Mult succes si sa fie intr-un ceas bun!