MIC DEJUN ENERGIZANT DE POST FARA GLUTEN SI LACTOZA

2
12653

Din ce in ce mai multe persoane sufera de intoleranta la gluten sau lactoza. Statisticile arata ca aproximativ 70% din populatia globului sufera de intoleranta la lactoza iar incidenta intolerantei la gluten este de 1 la 100 de oameni. Din pacate tratamentul nu consta (deocamdata) intr-un vaccin sau o pastila miraculoasa ci in excluderea glutenului sau/si lactozei din alimentatie, varianta mai greu de realizat din cauza ca exista o gramada de produse carora le sunt adaugate aceste doua elemente. De exemplu, unele medicamente  contin lactoza, unele condimente sau sortimente de branza contin gluten.

Iata o varianta de mic dejun gustos si energizant potrivit pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten si/sau lactoza sau cele care tin post sau sunt vegetariene.

INGREDIENTE

3 linguri de quinoa fiarta

200 ml lapte de migdale

2 linguri seminte de chia

2 lingurite sirop de agave

2 lingurite de scortisoara

3 lingurite de fulgi de cocos

jumatate de lingurita de cacao

Boabele de quinoa se cumpara din supermarket sau magazinele naturiste, se lasa in apa cateva ore sau o noapte si se fierb exact ca orezul ( 1 parte boabe,3 parti apa)

Laptele de migdale se cumpara la cutie dar cea mai sigura si gustoasa varianta este sa vi-l preparati singuri. Eu il fac foarte usor cu ajutorul storcatorului prin presare la rece KUVINGS LINK. Pentru a face laptele de migdale echipez storcatorul prin presare la rece Kuvings C9500PR cu sita pentru suc. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu e nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender. Se toarna laptele de migdale intr-un bol si se adauga semintele de chia. Asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa dupa care puneti quinoa, scortisoara, siropul de agave, fulgii de cocos si amestecati. Presarati cacao deasupra si
bucurati-va de un mic dejun energizant, gustos si satios!

Detalii despre storcatorul meu preferat prin presare la rece Kuvings AICIm dej mic

2 COMENTARI

  1. Buna Carmen,
    As vrea sa incerc si eu quinoa dar am inteles ca are o substanta pe ea care se gaseste si in sapun si ca trebuie spalata bine inainte. Eu acum nu stiu ce sa fac… S-o lua substanta aia toxica destul de bine prin spalare incat sa fie ok de mancat ?

  2. Buna Carmen,

    Regimul din Intra in rochia de mireasa mi se pare ok si abia astept sa il incep. Dar…fara fructe 2 luni? Incep capsunile, ciresele…. Stiu ca fructele gen berries au calorii putine si sunt recomandate cu masura si diabeticilor, deci nu am putea sa mancam macar dimineata in loc de stafide si altele? Au indice glicemic mic.

    Alta intrebare: cam multa carne. Nu toti suntem obisnuiti sa mancam zilnic. Inlocuim cu celelalte dar cum sa prepar soia? Fierb bucatile de soia in apa?

    Grepfruitul stiu ca este controversat. Eu sunt medic si am indepartat de mult acest fruct din dieta familiei pt ca in invelisul alb amarui are o substanta care interfera cu citorcromul P450 si poate sa dea tulburari de ritm cardiac la cei sanatosi si mai ales celor care iau medicamente variate. Se poate sa-l inlocuim cu alte fructe?

    Multumesc mult si scuze pentru atatea intrebari.
    Alina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here