VOLUNTAR PENTRU O ZI

0
3449

 

 

Oamenii astia de la P&G au in Urlati, judetul Prahova, o fabrica unde produc diverse cosmetice pentru un

miliard de oameni la nivel global. Desi nu-i obliga nimeni  sa le pese, cei de la P&G au transformat viata oamenilor din comunitate intr-o poveste de succes romaneasca

Au angajat localnici, apoi au ajutat Liceul Teoretic Brancoveanu Voda sa faca o scoala tehnica pentru copiii acestora: Clasa Tehnica cu specializarea Electronist Automatist, o specializare foarte rar intalnita la nivel national.

 

Zi de zi ei sunt alaturi de acesti copii, le pun la dispozitie materiale pentru practica, ii ajuta sa participe la concursuri de profil sau ii primesc in vizita la fabrica pentru a invata ce inseamna o meserie chiar de la cei care o practica.

 

Si pentru ca liceul nu putea gazdui aceasta clasa, Procter and Gamble a amenajat un spatiu neconvențional in curtea scolii pentru cei 28 de elevi, pana la materializarea unei solutii permanente.

I-am cunoscut pe o parte dintre viitorii electronisti pe 14 iunie cand am fost la Urlati alaturi de voluntarii de la P&G veniti sa dea o mana de ajutor la constructia unei clase adevarate. Erau induiosator de emotionati si ne-au aratat o parte din proiecte lor cu care luasera deja premii la diverse concursuri de profil. M-a interesat in mod special o masinarie care spala singura pe jos si pe care m-am oferit sa o testez oricand ;). N-am inteles cum functiona 😉 dar pustiul care o facuse parea ca se pricepe dupa cum ne-a explicat :). Am fost placut surprinsa cand am vazut ca in clasa sunt si fete si chiar unele foarte pasionate de aceasta meserie.

Am plecat apoi pe santier , acolo unde voluntarii de la P&G incepusera deja sa lucreze la constructia clasei tehnice care va fi gata in curand.

M-am echipat si am incercat sa-i ajut cateva ore sau macar sa nu-i incurc foarte tare ;).

Noua sală de clasă  face parte dintr-un proiect mai amplu de sprijinire a educatiei din zona  care include acordarea de burse celor mai buni elevi, susținerea participării la concursuri regionale și naționale sau oferirea de oportunități profesionale în cadrul P&G.

 

Cred ca , daca mai multe companii ar face lucruri similare in comunitatile unde au afaceri, viata tuturor ar putea deveni mai buna , in timp.

FELICITARI!

IMG-20170621-WA0005

 

IMG-20170621-WA0009

IMG-20170621-WA0006

IMG-20170621-WA0011

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here