CE MANANCI BUN SI SANATOS SEARA CAND NU AI CHEF DE GATIT

4
12593

 

Stiu ca multi dintre voi sunteti in cautarea unor solutii practice, sanatoase si cat mai putin consumatoare de timp atunci cand vine vorba despre mese. Exista multe persoane care traiesc cu perceptia ca mancatul sanatos nu este posibil fara sa petreci zilnic cateva ore in bucatarie gatind. Din fericire exista si variante care impaca intr-un mod rezonabil alimentatia sanatoasa si economia de timp. Sincer, cati dintre voi dupa o zi intreaga de munca, aveti chef, timp si energie pentru gatit atunci cand ajungeti acasa? De cele mai multe ori iti este atat de foame incat devorezi orice gasesti la indemana prin frigider sau camara.

O solutie rapida, sanatoasa si delicioasa pentru cina, pe care am testat-o zilele trecute, este macroul la gratar de la RIO Mare alaturi de legume asortate. Macroul este un peste cu un continut mare de acizi grasi Omega 3, proteine, vitamine si minerale, are putine calorii, stimuleaza sistemul imunitar, normalizeaza nivelul colesterolului si mentine sanatatea mintala.

De provenienta atlantica, macroul este mai intalnit pe coasta Nord-Americana si pe cea europeana, dar si in Marea Nordului si Mediterana. Deoarece e mai greu sa ajunga in stare proaspata in pescarii sau in magazine, macroul este consumat pe piata din Romania adesea sub forma de conserva. Eu le prefer pe cele de la RIO Mare pentru ca au cateva avantaje importante. Pestele care ajunge pe milioane de mese, atat in Italia cat si in restul lumii, are o poveste in spatele sau. O adevarata biografie, care incepe cu originile sale si se incheie cu rafturile marilor lanturi ale supermarket-urilor.

 

Stiai ca vasele folosite la pescuit masoara pana la 100 de metri si sunt echipate cu instalatii frigorifice care ingheata pestele proaspat prins, pentru a garanta maximul de igiena si siguranta?
Macroul de la RIO Mare are eticheta MSC care se aplica numai pestilor de captura si garanteaza indeplinirea conditiilor pentru pescuitul sustenabil si protectia oceanelor. Iar daca va ganditi la continutul de mercur, in ceea ce privește produsele de la RIO Mare nivelul de mercur inregistrat este de 10 ori mai mic decat limitele stabilite de UE pentru a proteja sanatatea publica si a preveni riscuri in sensul acesta.

Exista mai multe sortimente de macrou la gratar, cel natur (preferatul meu), in ulei de masline, cu chili sau macrou cu sos barbecue.

 

Reteta propusa de mine se prepara in maximum 15 minute. Legumele le-am preparat la abur, iar apoi le-am pus 1-2 minute in tigaie tip wok cu putin unt.

INGREDIENTE

broccoli

morcovi

ciuperci

o conserva de macrou la gratar in suc natur de la RIO Mare

sare

2 lingurite de unt

Pofta buna!

 

4 COMENTARI

    • era vorba de RAPIDITATE! putem continua sa zicem ca ar fi si mai bine daca ai pescui tu macorul si l-ai manca imediat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here