CUM IMI INGRIJESC PIELEA SI PARUL VARA

1
10315

Eu cred ca vara este anotimpul in care pielea si parul au cel mai mult de suferit din cauza conditiilor meteorologice si de aceea ritualurile de ingrijire ar trebui imbogatite cu cateva etape. Am facut multe greseli de-a lungul anilor iar acum la aproape 40 de ani am ajuns in urma experientei acumulate la o rutina care ma ajuta sa incetinesc, macar un pic :), ritmul imbatranirii si sa-mi mentin sanatatea .
1. Nu ies niciodata din casa fara sa ma dau cu, crema cu protectie solara (SPF 50 pentru fata, 30 pt corp) si spray cu protectie pentru par (dc nu am sapca sau palarie).
2. Imi aplic de fiecare data cand ies din casa gloss de buze, strugurel, ruj, care sa actioneze ca o pelicula de protectie. Nu e un gest de cochetarie feminina ci unul de preventie impotriva cancerului de piele.
3. Beau regulat ( de 3-4 ori/saptamana) 200 ml de suc “ SAFE TAN” care imi pregateste pielea pentru expunerea la soare si mi-o hidrateaza corespunzator. Contine betacaroten o substanta care ajuta organismul sa produca melanina, cea care sprijina organismul sa se apere de efectele nocive ale soarelui. Il pregatesc cu ajutorul presei la rece Kuvings  care pastreaza nealterate toate elementele nutritive din fructe si legume. Sucul “SAFE TAN” contine urmatoarele ingrediente:
200 g morcovi
50 g ardei gras
100 g caise
150 g pepene galben
Poti descoperi aici oferta promotionala Kuvings RomaniaSuc_001 (1) din aceasta perioada.
4. Port aproape tot timpul ochelari de soare (cu protectie UVA si UVB) indiferent de anotimp sau daca afara e innorat. Imi protejeaza ochii dar si pielea din jurul lor care se rideaza foarte repede.
5. Fac dus de fiecare data cand ies din piscina! Clorul folosit la dezinfectarea apei din piscine este dăunător pielii. El poate provoca alergii, iritaţii, arsuri chimice dacă ne expunem la soare fără să fi făcut un duş cu apă curată, după ce am ieşit din bazin. Multe persoane ies din apă şi se expun la soare fără să fi îndepărtat clorul de pe piele. Astfel, în contact cu lumina şi cu razele UV acesta se activează şi te poţi trezi cu afecţiuni dermatologice.
6. Nu umblu desculta la piscina! Intotdeauna port papuci pana la intrarea in bazin. E un sfat pe care l-am primit de la multi medici dermatologi cu care am colaborat. Nu ne îmbolnăvim din cauza apei din piscină, iar asta datorită cantităţii mari de clor. Este un mit în care nu ar trebui să mai credem! În schimb, ne putem îmbolnăvi şi putem suferi din cauza diferitelor afecţiuni dermatologice dacă intrăm în contact cu bălţile care se formează în jurul bazinului unde clorul s-a evaporate sau dacă nu purtăm papuci de plastic la duşuri.

 

O vara minunata!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here