CUM NE INTARIM SISTEMUL IMUNITAR TOAMNA

4
16611

Toamna si primavara sunt perioadele in care sistemul nostru imunitar are nevoie de ajutor pentru ca organismul incearca sa se adapteze la schimbarile de lumina si fluctuatiile de temperatura. Efortul corpului nostru de a-si regla temperatura se face cu un consum mai mare de energie decat de obicei.
Nu-mi place sezonul rece iar organismul meu simte de obicei astenia de toamna, niciodata pe cea de primavara :). Se manifesta printr-o usoara senzatie de slabiciune a organismului si mai putina energie.
Pentru a-mi ajuta organismul in aceasta perioada eu fac urmatoarele:

– Am o alimentatie echilibrata si diversificata, bogata in fructe , legume de sezon si nuci de tot felul
– Ma hidratez corespunzator, 35 -40 ml/kg/corp
– Ma odihnesc 6-7 ore pe noapte ( cand e de acord si Vladut)
– Fac in mod constant miscare.
– Beau timp de 1 luna un suc pentru intarirea imunitatii. Il pregatesc cu storcatorul prin presare la rece Kuvings cu ajutorul caruia obtin cantitatea maxima de suc din catina dar si din alte fructe si legume, asa cum veti vedea in video-ul de mai jos . Detalii despre Kuvings AICI

Gasiti reteta mea de suc pentru intarirea sistemului imunitar in filmuletul de mai jos:

SI O SURPRIZA LA FINAL ! Am pentru voi un voucher de reducere de 20% pentru orice presa la rece Kuvings – cod BCKUV32 valabil pana la data de 13 noiembrie pe www.kuvings-romania.ro.

 

4 COMENTARI

 1. Dna. Carmen Bruma, sunt tinut captiv de boala. Va rog, ajutati-ma sa ma eliberez!

  Numele meu este Vinturis Gheorghe, am 23 de ani inplinitii pe 27 aprilie. M-am nascut cu o malformatie, numita artrogripoza neuromusculara. La 6 luni am suferit prima interventie chirulgicala, pana la varsta de 7 ani (inclusiv) au mai urmat alte 10 interventii si un fixator ilizarov pentru fiiecare picior.
  Revin putin la momentul nasteri mele: aveam mainile si picioarele incrucisate (cum ati tine mainile in san).

  In toamna anului 2000 m-am dus la scoala din comuna Costinesti, sat Schitu, Judetul Constanta, caci de aici sunt. Am facut 4 clase, scoala gimnaziala este situata in costinesti la aproximativ 1 km de mine.
  Ai mei din cauza batranetii si a greutatii mele considerabile, nu m-au putut duce mei departe.

  Acum, imi petrec zilele in casa sau afara in functie de vreme: daca este cald ies afara daca nu, stau in casa. Iesind uneori la plimbare. Dar Mama a imbatranit, are 64.
  Mama ma ridica cu dificultati mari, din cauza greutatii mele.
  Ma apuca groaza cand ma gandesc ca ea in curand nu ma va mai putea ridica, duce la toaleta, spala s.a.m.d. Nici sora ea nu ma poate ridica.
  Tata, a decedat pe 14-09-2013…

  Sanse de vincare exista. Prin 2005-2006, am vazut la emisiunea Povestiri Adevarate, o fetita, ce avea aceas boala ca a mea. Ce putea merge dupa interventiile chirugicale cu ajutorul unor orteze.
  Am luat legatura cu familia respectiva, dumnealor mi-au spus despre clinica IOR din
  Bologna, Italia. Efectuata de dr. Onofrio Donzelli. I-am scris domnului dr., dar nu mi-a raspuns.
  Le-am scris si celor de la Povestiri Adevarate, mi-au spus: cazul meu nu prezinta interes si ca au alte prioritati momentan, si asa a ramas.

  Stiu, ca nu ies cu nimic din comun, fata de restul persoanelor cu dizabilitati. Sunt constient, ca nu ii puteti ajuta pe toti.
  Dar ganditi-va, cat bine i-ati face mamei mele, intinzandu-mi o mana de ajutor.

  V-am atasat o copie a certificatului meu de handicap.
  https://drive.google.com/open?id=0BxMRsHyx3OfNWURDVlFKUzhBTkU
  Poze, cu mine nu prea am. Singurile poze le am puse pe facebook: https://www.facebook.com/CubixSoftware
  De asemenea, va las un link catre un reportaj al televiziuni Neptun TV, ce prezinta gravitatea handicapului meu.
  Reportaj: http://www.reporterntv.ro/stire/george-un-tanar-care-nu-poate-merge-are-nevoie-de-ajutorul-nostru

  Tel: +40725415672

  In final va multumesc pentru timpul acordat.

  Cu stima,
  Vinturis Gheorghe.

  • >More power to you though for dismantling by epiphany! Me? I’m still so addicted to the lights I’m powering the tree up every morning! (Maybe I just take a come-down so grl)#fualy&e8230;cHappy New Year!

 2. Neue Ideen fuer den Garten bekommt man wirklich genug in dieser Jahrszeit. Ich hab mir auch schon so einige Gedanken gemacht, auf welche Ecke ich mich heuer wirklich koztennrieren moechte oder wo ich all das unterbringen moechte, was mir in den Katalogen so gut gefaellt. Wie du so schoen sagst, oft entsprechen diese Traeume dann doch nicht der Realitaet. Aber trotzdem ist das Planen eine schoen Phase des Gaertnern.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here