RETETA CU CARE AM IMPRESIONAT LA “CHEFI LA CUTITE”

0
4607

In urma numeroaselor mesaje, pentru care va multumesc, va las reteta mea de  SALATA CU FRITTATA DE SOMON SI MARAR! E sanatoasa, moderata caloric ( dc ai grija la cantitate) , satioasa si foarte usor de preparat.  Va las ingredientele pentru  6-8 portii ( o tava rotunda) . Timpul de gatit este de aprox 50 min

INGREDIENTE

Somon proaspat 150 g

Somon afumat- un pachet de aprox 100g

8 oua

150 g smantana cu 15 % grasime

150 g branza degresata

Sare

Piper

Marar uscat sau proaspat

Unt – 2 cubulete ( aprox 30 g)

PT SALATA:

Mix care sa contina cel putin 3 feluri de salata

O caserola de  baby spanac

Rosii  2-3 buc

Castravete  1 buc

Fenicul 1 buc

Dovlecel ( zuchini cu coaja verde)

Avocado 1 buc

Miez de nuca  30 g

Zeama de la o lamaie si o portocala

Ulei de masline

Pentru frittata am bagat somonul la abur pana cand poti sa bagi usor furculita in el. Intre timp, am calit in putin unt frunzele de spanac pana s-au inmuiat. Intr-un bol am amestecat ( cu mixerul)  cele 8 oua cu smantana si branza degresata . Am adaugat din loc in loc spanacul calit, bucatele din somonul la abur si  fașii subtiri din cel afumat. Am condimentat cu f putina sare, mult marar si am pus totul intr-o tava unsa cu unt sau cu foaie de copt.  Am bagat-o la cuptorul  incalzit in prealabil la 200 grade si am lasat-o aproximativ 40-45 min.

Intre timp va ocupati de salata care se face dupa metoda standard cu mentiunile urmatoare:

– la dovlecelul ( zuchini) folositi doar coaja pe care o taiati fasii

– la dressing adaugati putin ulei de masline , coaja de la o lamaie si o portocala si le mixati bine intr-un recipient ( biberon sau  borcanel ) si le turnati peste salata inainte de servire

Va las in linkul de mai jos si inregistrarea din emisiunea Chefi la Cutite de pe Antena 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here