6 SFATURI ALIMENTARE PENTRU VARA

0
2794

 

1.Vara organismul nostru digera mai lent si mai greoi asa ca e indicat sa nu-l supuneti unui stres                        suplimentar. Evitati mancarurile grele, prajelile, sosurile, mezelurile, branzeturile fermentate

  1. Hidratati-va corespunzator cu apa! Asta inseamna 40-45 ml/kg/corp zilnic. Bauturile racoritoare gata ambalate la sticla sau cutie nu hidrateaza la fel ca apa si ingrasa . Un pahar de suc “natural” “cu pulpa” poate sa contina 6-8 cuburi de zahar!
  2. Mancati zilnic mai multe feluri de legume pentru a beneficia de o gama cat mai larga de vitamine, minerale si enzime. Lipsa diversitatii in dieta este o problema generala. Numarati tipurile de legume pe care le consumati de obicei si o sa vedeti ca sunt putine la numar. Incercati in perioada verii sa aveti la fiecare masa 3 tipuri diferite de legume.
  3. Ciresele sunt vedetele perioadei mai -iunie. Sunt diuretice, laxative contin fibre dar sunt un pericol pentru silueta. Au 75-80 cal /100 g iar daca obisnuiti sa mancati kilograme , veti avea surpriza de a va ingrsa desi nu ati mancat mare lucru in rest. Limitati-va la 300 g in prima parte a zilei.
  4. Branza cu rosii e o combinatie foarte apreciata , in special vara. Sunt persoane care obisnuiesc sa manance doar asta saptamani intregi. Atentie, poate avea efecte pro inflamatoare si daca o consumati in exces ( zilnic), va veti ingrasa. Portia corecta de branza telemea, de exemplu, este de 50-60 g adica 4 degete.
  5. Rosiile sunt legume (sau fructe) ideale pentru aceasta perioada. Contin potasiu, vitamina C, fibre si sunt cea mai bogata sursa naturala de licopen, un antioxidant care ne protejeaza pielea de imbatranire si de actiunea nociva a razelor ultraviolete. Le puteti consuma in salate, gatite sau sub forma de suc. Combinatia mea favorita contine pe langa rosii, apio, mar verde, patrunjel , busuioc si menta. O prepar cu ajutorul storcatorului meu prin presare la rece Kuvings care nu altereaza in proces vitaminele si mineralele din fructe si legume.

INGREDIENTE

3 rosii

1 tulpina telina

o mana patrunjel

busuioc proaspat – 4-5 frunze

menta frunze 4-5 frunze

1 mar verde

sare dupa gust

o lingurita de ulei de masline

Se monteaza sita pentru suc. Se spala ingredientele si se introduc pe rand in storcator. Dupa ce se toarna sucul in pahar se adauga sarea si uleiul de masline pentru o mai buna absorbtie a licopenului. Sucul trebuie baut imediat dupa preparare. Detalii despre storcatorul prin presare la rece Kuvings gasiti AICI

 

VA URMA 🙂CB_001 (13)

CB_002 (10)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here