5 MOTIVE SA NU SARI PESTE MICUL DEJUN

5
7859

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei iar eliminarea ei are consecinte negative pentru sanatate. Nu e doar parerea mea, o arata studiile, o sustin specialistii in nutritie si experienta a milioane de oameni. O mare parte dintre cei care se plang de kilogramele in plus fac aceasta greseala si intra intr-un cerc vicios pe care nu reusesc sa-l rupa. Nu mananca dimineata, ajung la amiaza sau seara infometati, „infuleca” o cantitate de mancare nepotrivit de mare, apoi au disconfort gastric, nu se odihnesc bine, se trezesc dimineata cu senzatia de rau si lipsa poftei de mancare si o iau de la capat… Din experienta va spun ca tiparul de mai sus e cea mai sigura cale de a te ingrasa si a-ti pune in pericol sanatatea.
Iata pe scurt 5 motive pentru care nu trebuie sa sari peste micul dejun:
1. Micul dejun îţi dă energia de care are nevoie organismul tau la inceput de zi
2. Micul dejun scade riscul de a deveni supraponderal sau obez.
3. Micul dejun previne gastrita
4. Micul dejun nu îngraşă.
Daca ai pofta de alimente care ingrasa si vrei sa le mananci fara ca silueta sa aiba de suferit, micul dejun este cea mai sigura ocazie din acest punct de vedere.
5. Micul dejun iti asigura energia psihica si puterea de concentrare
Va dau si un solutie, un MIC DEJUN DE POST, unul dintre preferatele mele.
Contine  fructe si seminte si este energizant, bogat in proteine de origine vegetala si acizi grasi esentiali. Pentru a obtine maximum  de vitamine si minerale am ales metoda presarii la rece si am folosit Kuvingsul.
Micul dejun contine urmatoarele ingrediente:
150 ml lapte de migdale (am ales sa-l pregatesc in casa folosind 50 g migdale si 250 ml apa plata)
100 g portocale
100 g mango
2 linguri de seminte de chia
1 lingura semnite de canepa
un sfert de lingurita de scortisoara
1-2 lingurite de miere ( optional)
Pentru a face laptele de migdale am folosit tot storcatorul prin presare la rece Kuvings echipat cu sita pentru suc. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras  si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender.

CB_003
Spalati storcatorul si introduceti pe rand portocala si mango curatate. Sucul rezultat se adauga peste laptele de migdale apoi se pun seminte de chia si canepa. Asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa dupa care puneti scortisoara, mierea si amestecati.
Se consuma dimineata,  imediat dupa preparare si va asigura energia pentru o mare parte din zi.
Detalii despre presa la rece Kuvings si oferta promo gasiti AICI

 

O zi cu multa energie!

5 COMENTARI

  1. Buna, tocmai am primit un email promo la Breville in care apari si tu. E pe bune, da? E vorba de blenderul active pro. Sa stii ca l-am si comandat. Pare a fi exact ce imi trebuie si a venit exact dupa ce ieri mi-am facut abonament la worldclass :)). Am de dat jos multe kg dupa sarcina si alaptare, acum ca bebe devine baietel de 2 ani luna asta. Felicitari pt tot ce faci si pt cum faci. Iti doresc sa ai putere si drag sa le faci in continuare impreuna si sustinuta de cei cate te iubesc si pe care ii iubesti. Alina

  2. Toti vb de micul dejun ca si cum toti am avea un program normal. Dar ce mic dejun sa iau cata vreme muncesc in ture descrescatoare, cand am intre shifturi poate opt ore diferenta? Pt noi nu exista niciun sfat? Chiar sunt curioasa ce fel de dieta ar trebui sa avem noi, tinand cont ca stresul la munca este asemanator cu cel al unui pompier de exp. Sa va dau un exp. intr-o saptamana, lucrez sase zile din care doua de 23, doua de 15 si doua de 7. Sau exp doi, intr-o saptamana lucrez sase zile din care doua sau trei de 23, una de 21 sau de 19 si restul de 15, iar cand vii acasa mai speli vase, mai bagi o masina la spalat, iti iei copilul de la scoala, stai cu el in parc, ii hranesti si abia dupa aceea te bagi in pat. Chiar vreau un raspuns pt ca si sa vreau sa ma abtin de la dulce, de la cola, de la paine, de la carne simt ca am sa cad jos si ma doare capul.

  3. buna, Carmen! semintele din reteta sunt sigur de canepa? in poza par a fi seminte de in. mersi frumos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here