MIC DEJUN ENERGIZANT DE POST FARA GLUTEN SI LACTOZA

0
4257

Din ce in ce mai multe persoane sufera de intoleranta la gluten sau lactoza. Statisticile arata ca aproximativ 70% din populatia globului sufera de intoleranta la lactoza iar incidenta intolerantei la gluten este de 1 la 100 de oameni. Din pacate tratamentul nu consta (deocamdata) intr-un vaccin sau o pastila miraculoasa ci in excluderea glutenului sau/si lactozei din alimentatie, varianta mai greu de realizat din cauza ca exista o gramada de produse carora le sunt adaugate aceste doua elemente. De exemplu, unele medicamente  contin lactoza, unele condimente sau sortimente de branza contin gluten.

Iata o varianta de mic dejun gustos si energizant potrivit pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten si/sau lactoza sau cele care tin post sau sunt vegetariene.

INGREDIENTE

3 linguri de quinoa fiarta

200 ml lapte de migdale

2 linguri seminte de chia

2 lingurite sirop de agave

2 lingurite de scortisoara

3 lingurite de fulgi de cocos

jumatate de lingurita de cacao

Boabele de quinoa se cumpara din supermarket sau magazinele naturiste, se lasa in apa cateva ore sau o noapte si se fierb exact ca orezul ( 1 parte boabe,3 parti apa)

Laptele de migdale se cumpara la cutie dar cea mai sigura si gustoasa varianta este sa vi-l preparati singuri. Eu il fac foarte usor cu ajutorul storcatorului prin presare la rece KUVINGS LINK. Pentru a face laptele de migdale echipez storcatorul prin presare la rece Kuvings C9500PR cu sita pentru suc. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu e nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender. Se toarna laptele de migdale intr-un bol si se adauga semintele de chia. Asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa dupa care puneti quinoa, scortisoara, siropul de agave, fulgii de cocos si amestecati. Presarati cacao deasupra si
bucurati-va de un mic dejun energizant, gustos si satios!

Detalii despre storcatorul meu preferat prin presare la rece Kuvings AICIm dej mic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here