PRANZ DELICIOS, SANATOS SI CU PUTINE CALORII

6
36055

Una dintre mancarurile mele preferate inca din copilarie este mazarea. Cu orice fel de carne :). Imi amintesc ca atunci cand eram mica si uram gustul ficatului de pui (nici acum nu ma omor dupa el), mama il taia bucatele mici si il “ascundea” in mancarea de mazare. La fel procedez si eu cu Vladut care a mostenit de la mine placerea de a manca mazare si aversiunea fata de ficat, indiferent de originea lui :).

Mazarea intra in categoria leguminoaselor sau legume amidonoase, deoarece contine mai mult amidon decat legumele obisnuite, ca broccoli sau salata. Mazarea este bogata si in proteine, motiv pentru care este indicata in alimentatia vegetarienilor sau a celor care tin post. Contine de asemenea o cantitate importanta de vitamina K, fibre, fier si are proprietati antiinflamatorii. Mie imi place si pentru ca are un grad mare de satietate si, datorita amidonului continut, imi reduce pofta de dulciuri.

Zilele trecute mi-am preparat rapid la pranz un file de cod cu mazare, combinatie foarte sanatoasa, nutritiva, foarte usor de preparat si saraca in calorii. Am ales mazarea bio de la d’aucy, accesibila si foarte gustoasa. Există și varianta de mazăre fină la conservă, la fel de bună la gust și foarte cremoasă. Avantajul produselor d’aucy este faptul că oriunde în Europa, calitatea produsului final este aceeași, nu există diferențieri. Dacă preferați alte legume alaturi de peste, puteti alege si mixul de fasole verde cu fasole galbena de la d’aucy, peste care puteti turna si putin sos cu usturoi. Sau, pentru gusturi mai complexe, amestec mexican, porumb, spanac, sfecla rosie, naut, sau linte.

Revin la pranzul meu! Mazarea este gata preparata, asa ca i-am adaugat un cubulet de unt si am amestecat-o la foc mic 1-2 minute. Codul l-am facut la cuptor, pe un pat de ceapa si ardei gras. L-am pregatit simplu cu sare, busuioc, rozmarin, lamaie, apa si putin ulei. O masa echilibrata, gata rapid, sanatoasa si cu putine calorii!

 

6 COMENTARI

    • Putin zahar nu face niciodata rau. Zaharul ne este necesar in organism, nu este ceva rau. Totul depinde de frecventa si cantitatea in care il mancam. Principiul asta e valabil la orice.

Leave a Reply to Grigoras Titina Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here